MLL logo

Perhekummiksi

Perhekummiksi

Etsimme vapaaehtoisia tukihenkilöitä perhekummeiksi perheille, joiden tukiverkosto kaipaa vahvistusta. Perheet saattavat esimerkiksi kokea yksinäisyyttä tai olla uuden elämäntilanteen edessä.

Mukaan kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa perhettä tai perheen vanhempaa noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Käytännössä se tarkoittaa keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä.

Useat perheet odottavat tälläkin hetkellä itselleen perhekummia, jonka kanssa voisi esimerkiksi liikkua, jutella tai käydä vaikka kaupassa. 

Perhekummitoiminta ehkäisee yksinäisyyttä

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä, joissa vanhemmat kokevat esimerkiksi itsenä uupuneiksi ja yksinäisiksi. Lapsiperheiden yksinäisyys on lisääntynyt Suomessa: isovanhemmat ja muut sukulaiset saattavat asua kaukana eikä perheillä ole riittäviä tukiverkostoja. Yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Tällaista tukea on myös helppo ottaa vastaan. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään ongelmien kasautumista.

Perhekummi ei ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai lastensuojelun ammattilainen vaan arjen kuuntelija.

Perhekummiksi koulutuksen kautta

Perhekummina toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita ryhtymään MLL:n perhekummiksi. Koulutuksen jälkeen kaikki perhekummeiksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään. Pyydämme Perhekummitoimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen. Katso kalenterista seuraava tukihenkilökoulutus, ja ilmoittaudu mukaan!