MLL logo

Perhekahvilaohjaajaksi

Perhekahvilaohjaajaksi

MLL:n paikallisyhdistykset ja piirit ylläpitävät perhekahviloita, joissa pienten lasten vanhemmat tutustuvat samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja voivat jakaa arjen kokemuksiaan ja kuulumisiaan. Samalla lapset saavat leikkiseuraa ja mukavaa tekemistä. Perhekahvila kokoontuu useimmiten kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi.

Perhekahvilaohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa perhekahvilan tilojen avaaminen ja sulkeminen, kahvitarjoilun järjestäminen ja kahvikassasta huolehtiminen sekä etenkin kävijöiden vastaanottaminen. Varsinkin uudet tulijat on hyvä toivottaa lämpimästi tervetulleiksi ja esitellä perhekahvilan toimintaa heille.

Perhekahvilassa ei välttämättä ole erityistä ohjelmaa, vaan välillä voidaan kokoontua yhteen juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia kahvin ja teen merkeissä. Perhekahvilan muu ohjelma perustuu osallistujien toiveisiin ja ohjaajan kiinnostuksen kohteisiin ja osaamiseen. Voit ohjata laulu-, loru- ja leikkihetkiä tai toimia keskustelun virittäjänä ohjaamalla kuulumiskierroksen. Perhekahvilassa voi myös järjestää esimerkiksi kirpputoreja, asiantuntijatietoiskuja eri teemoista, askartelua tai vauvahierontaa.

Perhekahvilaohjaajana on mahdollisuus oppia monipuolisesti uusia asioita, kuten toiminnan suunnittelua, organisointia, viestintää ja kirjanpitoa.

Suurin osa perhekahviloista kokoontuu arkena päiväsaikaan pari tuntia kerrallaan. Joillakin paikkakunnilla on myös iltaperhekahviloita, jotta työssäkäyvät vanhemmatkin pääsevät mukaan. Kahvilat kokoontuvat esimerkiksi kerhotiloissa, nuorisotiloilla tai leikkipuistoissa.

Selaa Kalenterista perhekahvilaohjaajien hakuilmoitukset omalta alueeltasi. MLL järjestää välillä myös koulutuksia uusille perhekahvilaohjaajille. Koulutusilmoitukset näkyvät Kalenterissa.