MLL logo

Vapaaehtoistyö

Liity vapaaehtoisjoukkoomme!

Vapaaehtoisilla on MLL:ssa valtavan tärkeä rooli, emmekä voisi toimia ilman vapaaehtoisiamme. Vapaaehtoistyö MLL:ssa antaa paljon myös vapaaehtoisille: uusia ystäviä, onnistumisia, verkostoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Tehdessäsi vapaaehtoistyötä MLL:ssa hankit samalla itsellesi osaamista ja taitoja, joista on sinulle hyötyä myös työelämässä. Esimerkiksi MLL:n paikallisyhdistyksessä toimimalla opit samoja taitoja, joita vaikkapa tapahtumatuottajat, yhteisömanagerit, tiedottajat ja tiiminvetäjät käyttävät työssään päivittäin. Lisäksi voit vapaaehtoistyötä tekemällä täydentää opiskelun kautta saamaasi osaamista ja tietoa käytännön kokemuksella ja taidoilla.

MLL:lla on monia vapaaehtoistyön muotoja. Voit tutustua vapaaehtoistehtävien kuvauksiin tai selata kalenterista ilmoituksia, joissa haetaan vapaaehtoisia avoinna oleviin tehtäviin ja tuleviin koulutuksiin.

MLL:n vapaaehtoisena saat todistuksen ja osaamismerkin

Kun rekisteröidyt sivullemme, sinulla on mahdollisuus dokumentoida kertynyttä osaamistasi todistustyökalun avulla. Voit hakea todistuksia vapaaehtoistyön tehtävistä, joita olet MLL:n toiminnan piirissä hoitanut. Todistustyökaluun on sanoitettu valmiiksi tehtäväkohtaisia taitoja, joista voit valita mielestäsi sopivimmat vaihtoehdot kuvaamaan osaamistasi. Luo tili.

Voit nyt myös hakea MLL:n uusia digitaalisia osaamismerkkejä! Digitaalisen osaamismerkin avulla sinun on esimerkiksi työnhaussa helpompi tuoda vapaaehtoistyön kokemuksesi muun työkokemuksen rinnalle. Voit täyttää osaamismerkkihakemuksen ilman kirjautumista. Tutustu osaamismerkkeihin.

Kaveriksi lapselle tai nuorelle

Tuettavan lapsen arjesta puuttuu usein kavereita tai mielekäs tekeminen vapaa-ajalta. Kaveritoiminnan avulla tuetaan lasta löytämään kavereita ja uusia harrastuksia. Kyseessä on varhainen tuki, jonka avulla voidaan ehkäistä isompien ongelmien syntymistä. Toiminta voi vaikuttaa merkittävästi lapsen itsetunnon kehittymiseen ja hyvinvointiin.

Lue lisää
Kaveriksi lapselle tai nuorelle
Perhekummiksi

Perhekummiksi

Perhekummia kaipaavat tavalliset lapsiperheet, joilta puuttuu oma tukiverkosto tai jotka muusta syystä kaipaavat elämäänsä rinnallakulkijaa. Perhekummit ovat kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa perhettä pari kertaa kuukaudessa arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä.

Lue lisää

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäidin kotoutumista ja suomen kielen oppimista tapaamalla arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, kävelylenkillä, kauppareissulla tai kotosalla.

Lue lisää
Ystäväksi maahanmuuttajaäidille
Kylämummiksi tai -vaariksi

Kylämummiksi tai -vaariksi

Kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät kuitenkaan ole yksittäisten lasten varamummeja tai -vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa ja MLL:n perhekahviloissa ja kerhoissa. 

Lue lisää

Paikallisyhdistysaktiiviksi

MLL:n paikallisyhdistysten hallituksissa on monia vapaaehtoistehtäviä, joihin kaivataan jatkuvasti uusia, innokkaita toimijoita. Vapaaehtoinen voi toimia yhdistyksen hallituksessa esimerkiksi puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajana ja viestintävastaavana.

Lue lisää
Paikallisyhdistysaktiiviksi
Vierailevaksi tähdeksi

Vierailevaksi tähdeksi

Onko sinulla erityisosaamista, jolla voisit ilahduttaa muita? Tule Vierailevaksi tähdeksi MLL:n perhekahvilaan, vertaisryhmään tai tapahtumaan! 

Lue lisää

Perhekahvilaohjaajaksi

Perhekahvila kokoontuu useimmiten kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Perhekahvilaohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa perhekahvilan tilojen avaaminen ja sulkeminen, kahvitarjoilun järjestäminen ja kahvikassasta huolehtiminen sekä etenkin kävijöiden vastaanottaminen.

Lue lisää
Perhekahvilaohjaajaksi
Ryhmänohjaajaksi

Ryhmänohjaajaksi

MLL järjestää lukuisia ryhmiä lapsille, nuorille ja vanhemmille, joihin etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

Lue lisää