MLL logo

Vapaaehtoistyö

Liity vapaaehtoisjoukkoomme!

Vapaaehtoistyö MLL:ssa antaa paljon: uusia ystäviä, onnistumisia, verkostoja ja mahdollisuuksia vaikuttaa. Ennen kaikkea tehdessäsi vapaaehtoistyötä MLL:ssa hankit samalla itsellesi osaamista ja taitoja, joista on sinulle hyötyä myös työelämässä. Esimerkiksi MLL:n paikallisyhdistyksessä toimimalla opit samoja taitoja, joita vaikkapa tapahtumatuottajat, yhteisömanagerit, tiedottajat ja tiiminvetäjät käyttävät työssään päivittäin. Lisäksi voit vapaaehtoistyötä tekemällä täydentää opiskelun kautta saamaasi osaamista ja tietoa käytännön kokemuksella ja taidoilla.

MLL:n vapaaehtoisena saat todistuksen ja osaamismerkin

Kun rekisteröidyt sivullemme, sinulla on mahdollisuus dokumentoida kertynyttä osaamistasi todistus-työkalun avulla. Voit hakea todistuksia vapaaehtoistyön tehtävistä, joita olet MLL:n toiminnan piirissä hoitanut. Todistus-työkaluun on sanoitettu valmiiksi tehtäväkohtaisia taitoja, joista voit valita mielestäsi sopivimmat vaihtoehdot kuvaamaan osaamistasi. Luo tili.

Voit nyt myös hakea MLL:n uusia digitaalisia osaamismerkkejä! Digitaalisen osaamismerkin avulla sinun on esimerkiksi työnhaussa helpompi tuoda vapaaehtoistyön kokemuksesi muun työkokemuksen rinnalle. Voit täyttää osaamismerkkihakemuksen ilman kirjautumista. Tutustu osaamismerkkeihin.

Kaveriksi lapselle tai nuorelle

Kaveriksi lapselle tai nuorelle

Kavereiksi kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä.

Lue lisää
Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäidin kotoutumista ja suomen kielen oppimista tapaamalla arkisissa ympyröissä kuten leikkipuistossa, kävelylenkillä, kauppareissulla tai kotosalla.

Lue lisää

Kylämummiksi tai -vaariksi

Kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät kuitenkaan ole yksittäisten lasten varamummeja tai -vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa ja MLL:n perhekahviloissa ja kerhoissa. 

Lue lisää
Kylämummiksi tai -vaariksi
Paikallisyhdistysaktiiviksi

Paikallisyhdistysaktiiviksi

MLL:n paikallisyhdistysten hallituksissa on monia vapaaehtoistehtäviä, joihin kaivataan jatkuvasti uusia, innokkaita toimijoita. Vapaaehtoinen voi toimia yhdistyksen hallituksessa esimerkiksi puheenjohtajana, sihteerinä, rahastonhoitajana ja viestintävastaavana.

Lue lisää

Vierailevaksi tähdeksi

Onko sinulla erityisosaamista, jolla voisit ilahduttaa muita? Tule Vierailevaksi tähdeksi MLL:n perhekahvilaan, vertaisryhmään tai tapahtumaan! 

Lue lisää
Vierailevaksi tähdeksi
Perhekahvilaohjaajaksi

Perhekahvilaohjaajaksi

Perhekahvila kokoontuu useimmiten kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen tai vapaaehtoisista koostuva perhekahvilatiimi. Perhekahvilaohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa perhekahvilan tilojen avaaminen ja sulkeminen, kahvitarjoilun järjestäminen ja kahvikassasta huolehtiminen sekä etenkin kävijöiden vastaanottaminen.

Lue lisää

Ryhmänohjaajaksi

MLL järjestää lukuisia ryhmiä lapsille, nuorille ja vanhemmille, joihin etsitään vapaaehtoisia ohjaajia.

Lue lisää
Ryhmänohjaajaksi