MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Sinustako tukihenkilö?/Pohjois-Pohjanmaa

Sinustako tukihenkilö?/Pohjois-Pohjanmaa

Olisiko sinulla hetki aikaa kulkea perheen rinnalla jakamassa arkea? Toisen aikuisen läsnäolo usein riittää.

Haluaisitko tukea yksinäistä lasta tai nuorta? Siinäkin aikuisen läsnäolo auttaa.

Kiinnostaisiko sinua oppia toisista kulttuureista ja tutustua maahanmuuttaneeseen äitiin? Avoin mieli tuo uutta sisältöä sinullekin.

 

Tule Perhekummiksi, Kaveriksi tai Ystäväksi!

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä. Toisinaan yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään arjen haasteiden kasautuminen

***

Aikuiskavereita haetaan 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai haasteita elämässään. Mukaan kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Kaverit voivat hyödyntää myös omia mielenkiinnon kohteitaan ja osaamistaan yhteistä tekemistä suunnitellessaan.

Useat lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voisi esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai käydä vaikka kirjastossa tai elokuvissa ja siten rohkaistua löytämään uusia harrastuksia ja kavereita. Kaveritukihenkilöstä lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltä painavista asioista.

***

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Oletko suomea puhuva, vieraista kulttuureista kiinnostunut nainen? Ryhdy ystäväksi maahanmuuttajanaiselle! Maahanmuuttajanaiset kaipaavat lähistöllä asuvia, suomea puhuvia ystäviä, joiden kanssa harjoitella suomen puhumista. Leikkipuistoon ja perhekahvilaan lähteminen on huomattavasti helpompaa sellaisen ystävän kanssa, joka omalla esimerkillään näyttää, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan. Samoin asiointi esimerkiksi ruokakaupassa muuttuu mukavaksi suomea osaavan ystävän kanssa.

 

MLL perehdyttää ja on sinulle tukena toiminnassa. Toimintaan on jatkuva haku.

Järjestämme monimuotokoulutusta myös verkossa, tule mukaan!
 

 

Lisätiedot koordinaattoreiltamme:
Anna-Maria Raukovaara, anna-maria.raukovaara(at)mll.fi, p. 040 5200516
Jenni Kallio, jenni.kallio(at)mll.fi, p. 045 6922229

Ilmoittaudu avoimeen tehtävään!