MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Perhekahvilaohjaajakoulutus / Laitila

Perhekahvilaohjaajakoulutus / Laitila

Mukulavinttiin koulututetaan uusia ohjaajia!

 

Mukulavintti on MLL Laitilan paikallisyhdistyksen ja Varsinais-Suomen piirin ylläpitämä avoin kohtaamispaikka eli perhekahvila, mikä toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana kaikille alueen lapsille ja lapsiperheille. Perhekahviloita pidetään suunnattuna sekä vauvaperheille että leikki-ikäisten lasten perheille. Perhekahvilan sisältö vaihtelee kävijöiden toiveiden mukaisesti, se voi olla vapaata olemista, lasten leikkimistä tai erilaista ohjattua toimintaa.

Uusien ohjaajien koulutus järjestetään Mukulavintillä 30.11. kello 17.30–20.00. Koulutuksen kesto riippuu osallistujien määrästä. Haastattelemme lisäksi hakijat varmistaaksemme tehtävään soveltuvuuden.

Perhekahvilaohjaaja:

  • ottaa vastaan kävijät ja toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi
  • suunnittelee ja organisoi perhekahvilan ohjelmaa yhdessä kävijöiden kanssa
  • ohjaa kokoontumiskertojen ohjelmaa
  • laatii ja päivittää perhekahvilan pelisäännöt yhdessä kävijöiden kanssa
  • kirjaa ylös kävijöiden määrän (lapset ja aikuiset)

Perhekahvilaohjaajana voi toimia esimerkiksi nuori, joka toivoo kokemusta lasten ohjauksesta, sosiaalialan opiskelija, eläkeläinen tai työtön, joka kaipaa vapaaehtoistoiminnasta mielekästä tekemistä arkeensa lasten ja perheiden kanssa. Voit myös olla lasten kanssa kotona oleva äiti, isä tai isovanhempi, jolloin voit ottaa lapsen mukaan toimintaan. Perhekahvilan toiminta voi olla mukava yhteinen harrastus koko perheelle.

Perhekahvilaohjaajana voit saada digitaalisen osaamismerkin. Tämä vaatii ohjaajakoulutuksen suorittamisen, sekä yhteensä neljä ohjauskertaa. Digitaalinen osaamismerkki vastaa yhtä opintopistettä, ja sosiaalialan opiskelijana saat tämän hyväksiluettua opinnoissasi. Digitaalisen osaamismerkin voit myös suorittaa mm. Jututtamon ohjaajana, jolloin tehtäväsi on keskustella vanhempien kanssa erilaisista vanhemmuuteen liittyvistä teemoista. Lue lisää osaamismerkeistä täältä.

Voit myös toimia ohjaajana yksittäisiä kertoja lyhyemmällä perehdytyksellä sovitusti, mikäli sinulla on olemassa ideoita tai valmista ohjelmaa, jota haluaisin ohjata lapsille tai perheille. Ohjelma voi olla esimerkiksi musiikkituokio, askartelu, jumppahetki, satuilu tai kuvataide. Tai mikäli osaamismerkille ei ole tarvetta, niin ohjaaja voi toimia käymällä pelkästään koulutuksen.

 

Lisätiedot:

Perhekeskustoiminnan koordinaattori
Selja Sillantaka
selja.sillantaka@mll.fi
044 077 0892

Ilmoittaudu koulutukseen!