MLL logo

MLL:n tukihenkilötoiminnan verkkokoulutus / Pohjois-Pohjanmaa

MLL:n tukihenkilötoiminnan verkkokoulutus / Pohjois-Pohjanmaa

Tule mukaan uusien MLL:n tukihenkilötoiminnan vapaaehtoisten verkkokoulutukseen Pohjois-Pohjanmaalla!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Pohjois-Pohjanmaan piiri etsii uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä Perhekummeiksi lapsiperheille, Aikuiskavereiksi lapsille ja nuorille sekä Ystäviksi maahan muuttaneille naisille. Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia, joilla on vuodeksi aikaa ja halua tukea perhettä, lasta tai maahanmuuttajanaista arkisen yhdessäolon kautta pari kertaa kuussa muutaman tunnin ajan. Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa jokaiselle.

***

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä. Toisinaan yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään arjen haasteiden kasautuminen.

***

Aikuiskavereita haetaan 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai haasteita elämässään. Useat lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voisi esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai käydä vaikka kirjastossa tai elokuvissa. Kaveritukihenkilöstä lapsi saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltä painavista asioista.

***

Lähistöllä asuvia ystäviä kaipaavat maahanmuuttajanaiset. Ysävän kanssa voi viettää aikaa, tutustua toisten kulttuureihin ja harjoitella suomen puhumista. Leikkipuistoon, uimahalliin tai vaikkapa ruokakauppaan lähteminen voi olla huomattavasti helpompaa sellaisen ystävän kanssa, joka omalla esimerkillään näyttää, miten erilaisissa tilanteissa toimitaan.

***

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella!

Lisätietoja toiminnasta ja koulutuksesta koordinaattoreilta:

Anna-Maria Raukovaara, anna-maria.raukovaara@mll.fi, p. 040 5200516
Jenni Kallio, jenni.kallio(at)mll.fi, p. 045 6922229

Ilmoittaudu koulutukseen!