MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Lukumummi- ja lukuvaarikoulutus / Seinäjoki

Lukumummi- ja lukuvaarikoulutus / Seinäjoki

Tule lukumummiksi tai -vaariksi! 

Lukumummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka lukevat yhdessä lasten kanssa. Yhteiset lukuhetket ajoittuvat koulupäivän ajalle. Lukumummi- ja lukuvaaritoiminnan tärkein tehtävä on rohkaista ja innostaa lapsia lukemisen pariin. Lapset, jotka tarvitsevat vahvistusta lukutaitoon tai lukumotivaatioon voivat saada apua toiminnasta. Vapaaehtoiset lukumummit ja -vaarit saavat perehdytyksen tehtävään ja tarjolla on myös vertaistukea muilta vapaaehtoisilta.

Lukutuokiot

  • Lukutuokioilla luetaan yhdessä mukavaa kirjaa, joka on sopivan tasoinen oppilaalle. Jutellaan lukemisen lomassa kirjasta ja lukuharrastuksesta.
  • Lukutuokiot tapahtuvat koulupäivän aikana koulun tiloissa. Yleensä lukupaikkana on koulun kirjasto tai joku muu rauhallinen lukunurkkaus.
  • Lukutuokio on yleensä kerran viikossa, mutta aikataulua voidaan joustavasti muuttaa vapaaehtoisen ja koulun menojen mukaan.
  • Lukumummi tai -vaari ja opettaja sopivat aikataulusta yhdessä.
  • Riippuen toimintamalleista keskitytään lukutuokioilla hieman eri asioihin.
  • Lukumummit ja -vaarit keskittyvät tukemaan teknistä sujuvaa lukutaitoa ja S2-oppilaille lukevat mummit ja vaarit tukevat sanavaraston kehitystä erilaisin tekniikoin.
  • Lukutuokiot ovat kahdenkeskisiä. Jotkut mummit ja vaarit haluavat lukea myös useammalle oppilaalle kerrallaan, mutta suuri osa pitää siitä, että saa antaa jakamattoman huomion yhdelle lapselle kerrallaan.

Lisätietoa lukumummi ja -vaari toiminnasta saat koordinaattori Benita Ruohomäeltä 050 535 0194 , benita.ruohomaki@mll.fi sekä nettisivuiltamme

Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa sinulle ja lapselle!

Kiinnostuitko? Täytä alla oleva hakemus, niin otamme sinuun yhteyttä!

Ilmoittaudu koulutukseen!