MLL logo

Lukumummi- ja lukuvaarikoulutus / Kokkola

Lukumummi- ja lukuvaarikoulutus / Kokkola

Tule lukumummiksi tai -vaariksi! 

Lukumummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka lukevat yhdessä lasten kanssa. Yhteiset lukuhetket ajoittuvat koulupäivän ajalle. Lukumummi- ja lukuvaaritoiminnan tärkein tehtävä on rohkaista ja innostaa lapsia lukemisen pariin. Lapset, jotka tarvitsevat vahvistusta lukutaitoon tai lukumotivaatioon voivat saada apua toiminnasta. Vapaaehtoiset lukumummit ja -vaarit saavat perehdytyksen tehtävään ja tarjolla on myös vertaistukea muilta vapaaehtoisilta.

Lukutuokiot

  • Lukutuokioilla luetaan yhdessä mukavaa kirjaa, joka on sopivan tasoinen oppilaalle. Jutellaan lukemisen lomassa kirjasta ja lukuharrastuksesta.
  • Lukutuokiot tapahtuvat koulupäivän aikana koulun tiloissa. Yleensä lukupaikkana on koulun kirjasto tai joku muu rauhallinen lukunurkkaus.
  • Lukutuokio on yleensä kerran viikossa, mutta aikataulua voidaan joustavasti muuttaa vapaaehtoisen ja koulun menojen mukaan.
  • Lukumummi tai -vaari ja opettaja sopivat aikataulusta yhdessä.
  • Riippuen toimintamalleista keskitytään lukutuokioilla hieman eri asioihin.
  • Lukumummit ja -vaarit keskittyvät tukemaan teknistä sujuvaa lukutaitoa ja S2-oppilaille lukevat mummit ja vaarit tukevat sanavaraston kehitystä erilaisin tekniikoin.
  • Lukutuokiot ovat kahdenkeskisiä. Jotkut mummit ja vaarit haluavat lukea myös useammalle oppilaalle kerrallaan, mutta suuri osa pitää siitä, että saa antaa jakamattoman huomion yhdelle lapselle kerrallaan.

Lisätietoa lukumummi- ja lukuvaaritoiminnasta saat koordinaattori Kirsi Frustilta, puh. 050 323 0702, kirsi.frusti@mll.fi sekä nettisivuiltamme

Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa sinulle ja lapselle!

Kiinnostuitko? Täytä alla oleva hakemus, niin otamme sinuun yhteyttä!

Ilmoittaudu koulutukseen!