MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Kylämummi tai -vaari / Kisko

Kylämummi tai -vaari / Kisko

Haemme kylämummeja ja -vaareja

Kylämummit ja -vaarit ovat isovanhempi-ikäisiä aikuisia jotka haluavat olla läsnä läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Kylämummit ja -vaarit eivät kuitenkaan ole yksittäisten lasten varamummeja tai -vaareja, vaan toimivat esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja MLL:n perhekahviloissa. He voivat esimerkiksi lukea lapsille kirjoja, tehdä heidän kanssaan lämpimiä voileipiä taikka järjestää lapsille luontoretkiä. Tärkeintä on, että lapsi saa elämäänsä ylimääräisen, turvallisen aikuisen, joka kuuntelee lasta ja on kiinnostunut hänen asioistaan.

Toiminnalla halutaan tukea hyvää lapsuutta lisäämällä sukupolvien välistä myönteistä vuorovaukutusta ja yhteistoimintaa, siirtää kulttuuriperintöä, luoda aktiivisille suurille ikäluokille mahdollisuus tehdä antoisaa vapaaehtoistyötä sekä lisätä alueellista yhteisöllisyyttä ja yhteisvastuuta lapsista.

Toimintaan voi lähteä mukaan jo ennen eläkkeelle siirtymistä, omilla ehdoilla. Voit itse päättää, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut, ja lasten kanssa saa tehdä sitä, mikä on itselleen luontevinta.

Ilmoittaudu avoimeen tehtävään!