MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Tukihenkilötoiminnan koulutus (kaikki toimintamuodot) / Kokkola

Tukihenkilötoiminnan koulutus (kaikki toimintamuodot) / Kokkola

Koulutamme vapaaehtoisia ystäväksi maahanmuuttajaäideille, kavereiksi lapsille ja nuorille, tukihenkilöiksi perheille ja lukumummeiksi tai -vaareiksi kouluihin. Koulutuksessa käymme läpi kaikki tukihenkilötoiminnan toimintamuodot ja tarjoamme niihin valmiudet. 

Kaveritoiminta on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka kaipaavat aikuista juttuseuraa ja mielekästä tekemistä luotettavan aikuisen seurassa. Monet lapset ovat ajoittain tai jatkuvasti yksinäisiä ja sillä voi olla vakavia seurauksia lasten ja nuorten hyvinvoinnille. Turvallinen ja luotettava aikuinen voi olla tärkeä tuki lapselle/nuorelle ja auttaa häntä eteenpäin.

Jos olet kiinnostunut muista kulttuureista ja ihmisistä, niin tämä on sinulle loistava tilaisuus! Auta vieraaseen maahan tullutta äitiä tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Toiminta tukee maahanmuuttajanaisten kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Koe yhteisiä hetkiä uuden ystävän kanssa!

Perhekummi tapaa perhettä noin joka toinen viikko, 2–3 tuntia kerrallaan yhteisesti sovittuina aikoina. Kummisuhde solmitaan vuodeksi ja toiminta on maksutonta. Perhekummia toivotaan eri syistä; esimerkiksi jakamaan perhearjen iloja ja haasteita, kuuntelijaksi, keskusteluseuraksi tai lisäkäsiksi lasten kanssa toimimiseen.

Lukumummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka lukevat yhdessä lasten kanssa. Yhteiset lukuhetket ajoittuvat koulupäivän ajalle. Lukumummi- ja lukuvaaritoiminnan tärkein tehtävä on rohkaista ja innostaa lapsia lukemisen pariin. Lapset, jotka tarvitsevat vahvistusta lukutaitoon tai lukumotivaatioon voivat saada apua toiminnasta. Vapaaehtoiset lukumummit ja -vaarit saavat perehdytyksen tehtävään ja tarjolla on myös vertaistukea muilta vapaaehtoisilta.

Lähde rohkeasti mukaan auttamaan, toiminta antaa iloa jokaiselle!

Lisätietoa tukihenkilötoiminnasta saat koordinaattori Benita Ruohomäeltä 050 535 0194 , benita.ruohomaki@mll.fi sekä nettisivuiltamme.

Ilmoittaudu koulutukseen!