MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Selkokielinen perhekahvilaohjaajakoulutus

Selkokielinen perhekahvilaohjaajakoulutus

Perhekahvila on MLL:n avoin kohtaamispaikka lapsiperheille. Perhekahvilan ohjaaja avaa ja sulkee tilat, keittää kahvia ja teetä, huolehtii kahvikassasta ja ottaa perheet vastaan. Lisäksi perhekahvilaohjaaja voi suunnitella erilaista toimintaa perhekahvilaan, kuten leikkejä lapsille ja teemakeskusteluja vanhemmille. Perhekahvilan ohjaaja huolehtii myös tilojen siisteydestä ja mainostaa toimintaa perhekahvilan tai MLL:n paikallisyhdistyksen Facebook-tilillä.

Yleensä perhekahviloita pidetään arkisin päivällä kahden tunnin ajan. Joillakin alueilla on myös iltaperhekahviloita, jotta työssäkäyvät vanhemmatkin pääsevät mukaan. Kahvilat kokoontuvat esimerkiksi kerhotiloissa, nuorisotiloilla tai leikkipuistoissa.

Perhekahvilaohjaajana on mahdollisuus oppia monipuolisesti uusia asioita, kuten toiminnan suunnittelua, organisointia, viestintää ja kirjanpitoa.

Perhekahvilan ohjaaminen on vapaaehtoistyötä. Ohjaaja saa apua ja tukea MLL:n paikallisyhdistyksen perhekahvilavastaavalta sekä MLL:n Varsinais-Suomen piirin työntekijöiltä.

Uusien perhekahvilaohjaajien koulutus pidetään selkokielellä Turussa Perhetalo Heidekenillä 13.2. klo 10-14.

Ilmoittaudu koulutukseen!