MLL logo
Hei! Huomasimme, ettet ole kirjautunut sisään. Nopeuttaaksesi kalenterimerkintöihin ilmoittautumista suosittelemme sinua luomaan tilin. Oma tili säästää yhteystietosi ja pitää kirjaa ilmoittautumisistasi. Lisäksi oman tilin kautta voit luoda todistuksia suorittamistasi vapaaehtoistöistä.
Luo tili

Lukumummiksi tai -vaariksi maahanmuuttajalapsille / Kotka

Lukumummiksi tai -vaariksi maahanmuuttajalapsille / Kotka

Lukumummi ja -vaari -toiminta maahanmuuttajalapsille on osa MLL:n mummi ja -vaari -toimintaa. Toimintamallin on kehittänyt Niilo Mäki instituutti yhteistyössä MLL:n kanssa. 

Mitä lukumummi tai -vaari tekee? 

Lukumummi tai -vaari lukee koululla kirjaa yhdessä niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukemisen jälkeen keskustellaan luetusta. Tarkoituksena on innostaa lasta lukemaan yhteisen lukutuokion avulla.

Miten lukumummi ja -vaari -toiminta maahanmuuttajalapsille eroaa tavallisesta lukumummi ja -vaari toiminnasta?

Toimintamalli tarjoaa tukea maahanmuuttajaoppilaille, koska suomalaismummit ja –vaarit lukevat oppilaiden kanssa, joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi ja keskittyvät erityisesti sanavaraston kehityksen tukemiseen. Mummit ja vaarit saavat perehdytyksessä vinkkejä maahanmuuttajalapsen sanastoa tukevista keinoista ja näin tukevat savaraston kasvua.

Mihin sitoudun?

Käyt koululla lukemassa omien mahdollisuuksien mukaan, noin kerran viikossa.

Tarvitsenko erityistaitoja?

Et tarvitse! Iloinen mieli ja innostus lukemiseen riittävät. Saat meiltä tarvittavan ohjauken ja perehdytyksen sekä jatkuvan tuen vapaaehtoistyöhösi. 

Miten pääsen mukaan?

Ota yhteyttä MLL:n Kaakkois-Suomen piiriin.

Lisätietoa Lukumummi ja -vaaritoiminnasta maahanmuuttajalapsille antaa:

Saara Leiri, saara.leiri@mll.fi p. 050 523 3984

Ilmoittaudu avoimeen tehtävään!